makeupbyjb.blogg.se

Review - REF 204 Dry Shampoo

Kategori: Reviews

Här kommer en review på ett torrschampo som jag köpte för någon månad sedan. Det kommer från REF och finns i färgen brunt eller transparent. Jag köpte mitt på Hårstudion i Piteå då de hade erbjudendet köp 2 för 1 på de transparenta.
Själv borde jag har brunt iom att jag har så mörkt hår men jag kunde inte låta bli erbjudandet, funderar också på att bli blond senare också. Så just nu kan det synas lite vitt pulver i hårbotten om jag inte borstar eller arbetar in produkten.
Jag skulle ge den här produkten 4/5 i betyg för att det gör ett bra jobb med att fräscha upp håret samt att den ger lite volym också. 
 

Mina favoriter under Mars

Kategori: Monthly favorites

Här kommer en liten lista med mina vapendragare under Mars månad.
American apparel nagellack i färgen galaxy som har en genomskinlig bas med stora färgglada hexagoner.
Lancome teint mireacle foundation.
3 Urban decay primer potion.
Dolce & Gabbana the one for women.

Tips för en festkväll

Kategori: Allmänt

Här kommer lite tips man kan tänka innan en kväll ute.
 
1 Innan man applicerar sin foundation så kan man använda sig av en ansiktsprimer, det gör att hudenn inte blir oljig under dagen samt att sminket håller sig bättre.
En ögonprimer är också ett bra för att förhindra att ögonskuggan smetar ut sig, själv använder jag mig av urban decay primer potion.
2 Packa med ett transparent puder eller några blotting-papers för att vara extra säker att huden inte blir fet.
3 Ska man sminka sig med läppstift kan det vara bra att pudra läpparna och sedan använda en lippliner över hela läpparna innan man tar på lättstiftet, det gör att läppstiftet inte smetar sig ut samt att det håller bättre. Det kan alltid vara bra att packa med läppstiftet i väskan för att applicera senare under kvällen.
4 Har dina nylonstrumpor gått sönder kan man lätt fixa det med ett genomskinligt nagellack eller hårspray. Detta kommer inte reparera hålet men det kommer däremot förhindra att det blir större.
5 Glöm inte att packa med skavsårsplåster!
6 Det är aldrig en bra ide att sova med smink på. Om man känner sig extra trött efter en kväll ute kan det vara bra att ha makeup whipes liggandes på sängbordet. Det går snabbt och smidigt att sminka av sig men det är inget jag skulle rekommendera att använda dagligen.
7 Alkohol torkar ut huden, var noga med att fylla på med vatten under kvällen samt dagen efter.
 
 

Lush - Snow Fairy

Kategori: Allmänt

1 Tänkte tipsa er om den mest fantastiska dusch gelen någonsin! Snow Fairy heter den och kommer från Lush. Lush skapade Snow Fairy som en produkt i deras limited edition jul sortiment så den säljs endast kring jul och jag kan lova er, man måste vara snabb för att få tag i en sådan flaska. Jag har haft en sådan flaska stående i min dusch två år i rad, men i vintras var jag för sent ute.
I väntan på nästa vinter så finns det andra lushprodukter som har exakt samma doft som Snow Fairy dusch gelen, här är några av dem.
2 The Godmother soap, en handtvål som kostar ca 45kr/100g.
3 Snow Fairy tinted lip balm, kostar 99kr.
4 Bubblegum lip scrub, kostar 89kr.
5 Star Wand bath bomb.
 
 

Makeup By JB ♥ ECO

Kategori: Allmänt

Fick en förfrågan av min fina vän Emelie om jag kunde lägga upp ett inlägg här i bloggen om ekologiska produkter.
Ett pålitligt märke som inte har allt för dyra produkter är Oliva. Olivas idé var att skapa en produktserie som skydda huden samt gör så minimal skada på naturen som möjligt. Oliva tillverkar allt från deodoranter till hudkrämer, handkrämer, foundations och concealers. En annan bra saker med dessa produkter är att de är fria från parabens, mineraloljor och silikon.
Olivas produkter finns att köpa på apoteket.
 
Sen tänkte jag även tipsa om en hårsalong som använder sig av ekologiska produkter. Den gröna salongen heter den och finns i Piteå. Den ligger på Prästgårdsgatan 11 i yogahuset. Där säljer de ekologiska hår- och hudvårdsprodukter som shampoo, balsam, spray, mascara, hudlotion, deodorant mm.
Telefon: 073-5001420.

Glossybox

Kategori: Allmänt

Tänkte tipsa er läsare om Glossybox. Glossybox är ett jättebra sätt om man vill testa olika produkter utan att betala höga priser. 
När man köper en Glossybox så får man en fin låda som innehåller fem stycken travelsize produkter. Produkterna är olika för varje månad och de kan innehålla allt från nagellack till smink, parfymprover, hårvårdsprodukter och hudkrämsprover. I varje paket så följer det med ett litet häfte med produktinformation.
Glossybox fungerar jättebra att ge bort i present, varför inte ge bort en till sin mamma/sina systrar/till tjejkompiser eller till flickvännen. Annars kan man alltid unna sig själv en låda.
När man har fått sin låda med sina produkter så kan man skriva en recension om produkterna till Glossybox hemsida. För varje produkt man skriver om så får man 20 dots (poäng). När man har nått 500 dots så får man en extra Glossybox utan extra kostnad. 
Det går att beställa Glossybox utan bindningstid eller så kan man beställa 3, 6, 12 månaders lådor som kommer i slutet av varje månad. För prisinformation och för att se vilka produktmärken som kan medfölja i en låda besök Glossybox hemsida, klicka på länken här för att komma till deras hemsida. 
Kan även tipsa om att Glossybox finns även för män. Dessa paket kan bland annat innehålla groomingprodukter, parfymprover och hårvårdsprodukter.
 

Produkter jag inte rekommenderar

Kategori: Allmänt

Produkter som jag anser inte är värda pengarna.
Maybelline instant age rewind foundation - Anledningen till varför jag inte skulle rekommendera er till att använda denna är pga den har en inbyggd applikator som inte går att ta av och rengöra och därmed kan ge dig oren hy.
L'oréal roll´on true match foundation - Ogillar denna produkt av ungefär samma anledning som produkt #1. 
3 Skulle inte rekommendera er till att använda sminkborsten som följer med när man köper en liten ögonskuggs-palett från tex Isadora. Det är svårt att få till en bra sotning till exempel med en sådan borste iom att man inte direkt kan blanda med en sådan. 
Sminksvampar - De suger åt sig mer produkt än vad den lämnar av på huden + man måste byta dem så ofta. Investera hellre i en ordentlig foundationborste istället.
L'oréal infallible foundation - Ogillar den av samma anledning som Maybelline ïnstant age rewind foundation.
Isadora spray on facial bronzer - Den mest ogenomtänkta sminkprodukten jag skulle kunna tänka mig. Har faktiskt testat den och jag kan verkligen säga att den ger ett så onaturligt resultat att det är löjligt. För det första så ger den alldeles för mycket täckning, för det andra så lämnar den små mörka prickar på huden, en annan dålig sak är att den bara finns i två nyanser.