makeupbyjb.blogg.se

Tips för en festkväll

Kategori: Allmänt

Här kommer lite tips man kan tänka innan en kväll ute.
 
1 Innan man applicerar sin foundation så kan man använda sig av en ansiktsprimer, det gör att hudenn inte blir oljig under dagen samt att sminket håller sig bättre.
En ögonprimer är också ett bra för att förhindra att ögonskuggan smetar ut sig, själv använder jag mig av urban decay primer potion.
2 Packa med ett transparent puder eller några blotting-papers för att vara extra säker att huden inte blir fet.
3 Ska man sminka sig med läppstift kan det vara bra att pudra läpparna och sedan använda en lippliner över hela läpparna innan man tar på lättstiftet, det gör att läppstiftet inte smetar sig ut samt att det håller bättre. Det kan alltid vara bra att packa med läppstiftet i väskan för att applicera senare under kvällen.
4 Har dina nylonstrumpor gått sönder kan man lätt fixa det med ett genomskinligt nagellack eller hårspray. Detta kommer inte reparera hålet men det kommer däremot förhindra att det blir större.
5 Glöm inte att packa med skavsårsplåster!
6 Det är aldrig en bra ide att sova med smink på. Om man känner sig extra trött efter en kväll ute kan det vara bra att ha makeup whipes liggandes på sängbordet. Det går snabbt och smidigt att sminka av sig men det är inget jag skulle rekommendera att använda dagligen.
7 Alkohol torkar ut huden, var noga med att fylla på med vatten under kvällen samt dagen efter.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: