makeupbyjb.blogg.se

Veckoplanering för det stora eventet

Kategori: Allmänt

Nu närmar sig sommaren vilket innebär att några av oss kommer ta studenten, gå på studentbal, kanske någon gifter sig eller kanske du ska på något annat stort event. I detta inlägg hade jag tänkt ge er ett exempel på en veckoplanering som kan vara användbar i något av dessa tillställningar.
 
Dag 1: Dag 1 är en bra dag att behandla acne om man har det. Återfukta därefter huden (glöm inte läpparna).
Dag 2: Exfoliera ansiktet och applicera därefter en återfuktande kräm över ansikte och hals (glöm inte läpparna).
Dag 3: Dag 3 kan man passa på att använda sin favorit ansiktsmask som rengör på djupet. Därefter applicera en återfuktande kräm som vanligt. Dag 3 är också en bra dag att vaxa eller noppa ögonbrynen. Det är ingen bra idé att göra det någon dag senare eftersom huden kan bli irriterad och röd.
Dag 4/5: Färga ögonbrynen/fransarna, klippa/färga håret. Det gör att man har god tid att vänja sig med den nya frisyren. Det lämnar också god tid för hår/ögonbrynsfärgen som råkat hamna på huden att försvinna.   
Dag 6: Dagen innan eventet är en bra dag att raka/vaxa sig. Om man vaxar sig samma dag som eventet riskerar man att huden blir irriterad och röd, så försök att göra det dagen innan. Om man vaxar sig dagen innan riskerar man heller inte att hårstråna hinner växa tillbaka.
Dag 6 är också en bra dag att tvätta håret om man har långt hår, då blir det mycket lättare på dag 7 att göra en håruppsättning om man skulle vilja ha det. Om man har kort hår är det bara att tvätta det samma dag som eventet. Dagen innan eventet är också en bra dag att fuska till sig lite sol. Glöm inte att exfoliera huden innan för att få ett jämnare och hållbarare resultat. Återfukta huden!
Dag 7 eventet: Innan man börjar sminka sig är det bra att börja på en ren bas, rengör huden ordentligt med din bästa cleanser, all smuts och olja som finns på ansiktet gör så att sminket lättare smetar sig och försvinner under dagen. Därefter applicerar du en primer för ansiktet och sedan en för ögonen. Ska du ha läppstift kan du ta en läpp-primer eller bara använda en läpp-penna över hela läpparna. Detta gör att sminket håller hela dagen och att läppstiftet inte kommer att smeta ut sig över resten av ansiktet. 
Övrigt att tänka på: Tänk på att kolla smink inspiration i tid så du vet hur du vill se ut på eventet, test sminka dig även i god tid så du vet att du är nöjd med valet. 
Packlista: Skev ett inlägg tidigare om saker som är bra att ha med sig om man ska ut på fest/event.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: