makeupbyjb.blogg.se

Back to basics - Foundation

Kategori: Back to basics

När det kommer till foundation så kan man använda sig av två olika typer av borstar. 
Den första från vänster än en duo fibre brush även kallad en stippling brush. Den används för att ge ett flawless resultat. När man avänder en sådan här borste ska man göra små cirkulära rörelser för att få bäst resultat skulle jag även rekomendera att använda en foundation med lätt täckning.
Penseln till höger är ni nog ganska bekant med. Det är en vanlig foundation borste, när man använder den ska man dra vanliga penseldrag. 
Tips;
Börja alltid med ett rent ansikte, har du olja och smut i ansiktet så håller sminket inte lika länge.
Har du oljig hy så sök dig till en oljefri foundation ex Lancômes Teint miracle.
Om du vill att din foundation ska hålla hela dagen så kan du använda dig av en primer innan du applicerar foundationen. Det finns olika primers för olika hudtyper ex för oljig hy, torr eller rödflammig hy.
När du applicerar foundation kan du först dutta ut 5 små foundationklickar på; pannan, näsan, kinderna och hakan. Därefter kan du använda en pensel och arbeta ut foundationen i resten av ansiktet. Glöm inte öronen och halsen.
Tänkt på less is more, ingen vill se ut som att man har tusen lager spackel på ansiktet. Skulle det bli för mycket foundation så använd gärna en rouge eller highlighter för att fejka fram frisk ung hy.
Applicera concealer efter du har använt foundation, på så vis ser du hur mycket concealer som behövs, om det ens behövs någon.
Pudra därefter de ställen som behövs ex pannan, runt näsan.
Har du bra hy och vill bara ha liten täckning kan du använda dig av en BB-cream eller en färgad dagkräm. Dessa funderar väldigt bra att bara applicera med händerna, tänk bara på att ha rena händer.
Använd inte en foundation där det sitter fast en applikator i själva förpackningen. Iom att det det inte går att rengöra applikatorn så samlas där bakterier som ger dig dålig hy.
10 Var noggrann med att rengöra sminkborstarna. Använd helst inte en makeup-svamp mer än en gång.
11 När du testar en foundation i en butik så ska du aldrig testa den på handen, testa den istället på käkbenet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: