makeupbyjb.blogg.se

Back to basics - Längre och friskare hår

Kategori: Back to basics

1 Håret växer ca 0,5-1cm per månad så om man ska spara ut håret så behöver man inte klippa håret var tredje månad, klipp istället håret när det behövs då det tex är väldigt nött och har börjat få kluvna toppar. Själv klipper jag håret var 6-8 månad och då klipper jag av ca 2cm. 
2 När man är i duschen kan man passa på att ge sin hårbotten en rejäl skalpmassage undertiden man schamponerar håret, på så sätt ökar blodcirkulationen och håret växer lite snabbare.
3 Jag brukar ta hårväxtningspiller som hjälper att växa snabbare samt göra stråna tjockare och starkare. De pillrena jag tar heter Original silicea, de är inte bara bra för håret utan även för hud och naglar. De finns att köpa på Hälsokraft. 
4 Håret behövs klippas oftare om det är slitet, vila håret från färgning,blonderingar och varma stylingredskap och ge  istället håret en rejäl dunderkur med inpackningar.
5 Motion är också bra för att öka blodcirkulationen.
6 Stress är en stor anledning till tunnt hår samt håravfall.
7 Försök att inte tvätta håret allt för ofta, då spolar man bort hårets naturliga oljor och gör att håret blir svagare.
8 Ta dina vitaminer, de mest kända hårvitaminerna är Biotin, alla B-vitaminer och MSM.
Rökning är inte bara skadligt för hälsan utan det har även en negativ effekt på håret. Håret blir tunnare, livlöst och stripigt. Folk som röker får oftast grått hår tidigare än ickerökare.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: