makeupbyjb.blogg.se

Back to basics - Parfym

Kategori: Back to basics

När man ska testa en parfym på en affär så ska man inte bara lukta på parfymen på en provlapp utan spraya på handleden istället, detta gör man för att få en bättre kännsla av hur parfymen kommer lukta på just dig. Samma sak gäller om tex din kompis har en parfym som luktar gott på henne kanske inte luktar likadant på dig. 
Ett annat tips är att bära parfymen på dig under dagen för att se hur länge den håller på en dag eller om det ändras doftmässigt av att bära den en längre stund. Om du luktar på många parfymer i en butik och tycker att alla dofterna flyter ihop med varandra så finns det oftast små burkar med kaffebönor man kan lukta på vid parfymavdelningen för att dofterna ska brytas.
 
När du väl har hittad en parfym som passar dig så vill du förståss att den ska hålla länge. Undvik att ha din parfymflaska stående i badrummet, ångorna från duschen värmer upp flaskan och gör att den blir dålig fort. Ett bra ställe att ha parfymen kan vara i ett svalt rum eller i ett kylskåp. Undvik även att ha den stående vid tex ett fönster.
 
På sommaren ska man vara extra försiktig när man bär parfym, undvik att bära parfym när du ska sola. Om du vill bära parfym en solig dag kan du dutta någon droppe bakom öronen. 
 
En av mina personliga favoriter Lola av Marc Jacobs. Har noter av fuschia-pioned, rosépepparkorn grapefrukt, rosor, geranium, mysk och förföriskt d´Anjou-päron. Finns att köpa på kicks ca 535kr för 30ml. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: