makeupbyjb.blogg.se

Frissigt/tovigt hår

Kategori: Hår

Fick en förfrågan från min fina vän Sofie om tips hur man tämjer frissigt, tovigt och annat okontrollerbart hår. Tänkte börja med några små saker man kan tänka på. 
I Duschen
I duschen ska man vara extra försiktig med håret pga håret är väldigt känsligt när det är fuktigt och blött, så vid schamponering av hår ska man inte gnugga in schampot hur som helst, fokusera på att massera in mest produkt i hårbotten mer små röresler för att inte tjorva till håret, arbeta därefter resten av schampot i längderna utan att tova till det. Balsam är A och O för ett frissigt eller tovigt hår, tycker aldrig att man ska skippa balsam. En inpackning är ett extra +. Försök att hitta ett balsam eller inpackning med utslätande effekt som exempelvis Redken smooth lock conditioner. Ett annat tips är att blanda lite balsam med några droppar hårolja. 
När du är klar i duschen kan man tänka på att skölja av håret med kallt vatten för att tillföra lite extra glans. Ett annat tips är att inte tvätta håret allt för ofta pga hårets naturliga oljor försvinner och därmed blir håret väldigt torrt, skört och frissigt.
Efter duschen
När man torkar håret med handuk ska man inte gnugga håret eller vrida håret med handduken utan hellre "krama" håret med handduken för att minska slitningen samt minska frisset. Man ska inte heller göra en "turban" med handduken. När håret sen är handduks torrt kan man applicera ytterliggare några droppar hårolja i håret samt en slätgörande produkt som exempelvis TIGI S-factor smoothing lusterizer.
Föning
När man fönar håret som jag sällan gör så ska man använda värmeskydd och använda den lägsta värmen på fönen. Föna åt hårets riktning och borsta försiktigt, börja bortsta nedifrån i topparna och arbeta dig uppåt mot rötterna. Använd spraybalsam om det behövs.
Avslutning
Avsluta med att styla håret som vanligt med plattång eller locktång, avsluta därefter med att applicera några droppar hårolja som finnish och spraya flygigt hår med hårspray.
Om du ska sätta upp håret i en stram hästsvans men har mycket frissigt babyhår kan ett tips vara att spraya babyhåret med hårspray och därefter ta en ren tandborste om borsta försiktigt håret på plats
 

Kommentarer

  • Sofie säger:

    Tack för tipsen Jossé!! Gillar det där med babyhåret ;)

    2013-03-24 | 19:50:44
    Bloggadress: http://sobastyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här: